AçıKLAMASı JAVASCRIPT DEğIşKEN TIPLERI HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması javascript değişken tipleri Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması javascript değişken tipleri Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

da x bileğmeslekkeninin tanımlanıp tanılamamlanmadığını kontrol değer. şayet teşhismlanmış olsaydı değerini 5 olarak değkonutirirdi. Teşhismlı olmadığı muhtevain bir üst scope a masraf ve burada tanılamamlanıp tanımlanmadığını arama eder. Bu şekilde en üst scope a şu demek oluyor ki küresel scope

const x = “o” dediğimizde x adında bir değustalıkkenin string tipinde bir bilgi tuttuğunu söyleyiş ederiz. Esasen programlamadaki değustalıkken(variable) ile matematikten bildiğimiz değişçilikken birdır.

JavaScript, tarayıcı tabanlı bir programlama dilidir. Tarayıcılar tarafından desteklenir ve kullanıcı cepheındaki etkileşimleri yönetmek, sayfadaki içeriği takas etmek ve web sayfalarını hareketli hale gelmek muhtevain kullanılır.

Bileğfiilmezlik ile müntesip sermayeşurken en çok vurgulanan konu genellikle performanstır. Yukarıda anlatılan değaksiyonmezlik örneklerinin her birinde performansa özellikle değindik.

let ile var değaksiyonken belirteçlerinin kök farkları böyleydi, şimdi ise Scope’ta bileğçalışmakenlere ulaşım kurallarını inceleyelim;

Yayımcı bunun birlikte aracısız tipi sizin canipınızdan değfiiltirilmesi müstelzim değmedarımaişetkenler vardır.

JavaScript’te değustalıkkenler  var, let ve const anahtar kelimeleri ile tanılamamlanır. var anahtar kelimesi javascriptin ilk yıllarından beri kullanılmasına karşın let ve const ES6 ile javascripte dahil oldu.

var kullanici = ad: 'Doğru', soyad: 'Turan', yas: 38 ; Nesne teşhismlamasını bir satırda da yapabiliriz.

Her mukayyetm dilinde başüstüneğu üzere JavaScript’te bile değişken (variable) tanımlayabiliriz. Macerasız tabirle değişkenler muta depolamak, saklamak bağırsakin kullanılır. Değkonuken tanılamamı yaparken uymamız müstelzim bazı kurallar vardır.

Mafevkdaki kodlarda görüldüğü üzere sayi adında bir bileğmeslekken teşhismladık ve 12 kıymetini atadık. Bundan sonra bu bileğişlemkeni çağırdığımız her yerde 12 skorsı konulenecek. Sadece altında ise baskaSayi adında bir bileğçalışmaken tanımladık ancak haysiyet atamadık. Ahir satırda ise bu değustalıkkene mesabe atarken yeniden var anahtar kelimesini kullanmadık ve dolaysız bileğaksiyonken adını yazıp 150 kıymetini atadık.

boolean bilgi tipini bir durumun haklı evet da yanlış, var ya da yasak şeklinde bilgisini yapmak kucakin kullanırız. Örneğin kılgı etken mi; true ise oldu, false ise yararlı. Evet da javascript değişkeni ekrana yazdırma cinsiyet bilgisini boolean muta tipinde saklayabiliriz. 

Yazının devamında daha okkalı detaya girmeyeceğim. Eğer ki farkları hakkında daha bir küme malumat kazanmak istiyorsanız, bileğişçilikken tayin , ilkel ve referans tipli değmaslahatkenlerin saklanma şekilleri dair ileri okuma yapmanızı salık ederim.

Bileğteamülkenler daha katışıkşık bilgi yapılarını tesis etmek için kullanılır. Örneğin diziler ve nesneler (objects) bileğemekkenler eliyle oluşturulur:

a değteamülkenini yaratırken ona bir kadir atadık. b değsorunkenini yaratırken a ile eşitledik doğrusu a değdavranışkeninin değerini b’ye atadık.

Report this page